Verkkokaupan perustaminen on helppoa

Oletko joskus pohtinut, millaista olisi pitää verkkokauppaa? Verkkokaupan perustaminen on nykyisin helppoa – voit tehdä sen kokonaan itse tai pyytää apua ammattilaisilta. Jos päätät perustaa itse, kannattaa ensin tutustua erilaisiin verkkokauppa-alustoihin, joita on tarjolla useita.eshop

Käytä kotimaista

Pelkästään Suomesta löytyy useita eri verkkokauppajärjestelmäntarjoajia, joiden verkkokauppa-alustat ovat valmiiksi suomenkielisiä ja varsin toimivia. Suomalaisten toimijoiden lisäksi löytyy niin maksullisia alustoja kuin täysin open source -ajatteluun perustuvia, varsin toimivia verkkokauppa-alustoja.Perusperiaate kaikissa on sama: alusta, jonka päällä voi käydä kauppaa. Verkkokauppojen ominaisuuksiin kuuluvat erilaiset kuvagalleriat, tuotetietojen esittelyt jne. Käytännössä se, mikä kivijalkakaupassa on myyjän tehtävänä esitellä asiakkaalle, on verkkokaupassa tehty kuvin ja tekstein.

Kuinka menetellä käytännössä?

Mitä käytännön asioita verkkokaupan perustaminen vaatii? Oma verkkokauppasi on muutaman klikkauksen päässä: ensiksi sinun tulee päättää kauppasi nimi ja rekisteröidä se kaupparekisteriin. Nimen tulee olla yksilöllinen ja se ei saa olla kenenkään muun käytössä, jotta voit saada sen omaksesi. Kun liikkeesi nimi on selvä, ota yhteyttä domaineja ja verkkotilaa myyvään toimijaan. Varaa domainisi kauppasi nimellä ja sopiva määrä verkkotilaa.Seuraavaksi otat yhteyttä haluamaasi verkkokauppajärjestelmäntarjoajaan. Useimmilta verkkokauppajärjestelmäntarjoajilta saa alkuun ilmaisen kaupan, johon voi lisätä rajallisen määrän tuotteita. Isommat kauppa-alustat ovat yleensä kuukausimaksullisia. Kun olet verkkokauppa-alustasi valinnut, voit lähteä räätälöimään ulkonäköä ja tuomaan tuotteita kauppaan.Jotta kaupankäynti olisi mahdollista, tarvitset vielä joitakin maksutapoja kauppaasi. Erilaisia maksutapoja ja niiden tarjoajia löytyy myös verkosta runsain määrin. Maksutapojen tarjoajien hintahaitari palveluista on melkoinen, joten niitäkin kannattaa hieman tutkia ja vertailla ennen lopullista valintaa.